Wat is belangrijk bij de installatie van een warmtepomp?

Het installeren van een warmtepomp is een slimme stap richting een duurzamer en energiezuiniger huis. Voordat je aan de slag gaat, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn en te weten waar je op moet letten. Wij hebben een overzicht opgesteld met de belangrijkste aandachtspunten, zodat je precies weet wat er komt kijken bij de installatie van een warmtepomp en hoe je het meeste uit je investering kunt halen.

Jouw mogelijkheden bespreken? Maak een afspraak of kom langs in onze showroom!

Belangrijke punten bij warmtepompinstallatie

Als je een warmtepomp in je huis wilt installeren, zijn er een paar belangrijke zaken om rekening mee te houden:

  • Begin eenvoudig: Met een hybride systeem kun je relatief eenvoudig en voordelig een warmtepomp naast je huidige cv-ketel installeren.
  • Totale investering: Een complete warmtepomp inclusief installatie kost al snel zo’n €5.000. Houd er wel rekening mee dat je vaak recht hebt op subsidie. Met de huidige lage rentestand kan het bovendien aantrekkelijk zijn om een lening af te sluiten.
  • Installatie: Het installeren van een warmtepomp vereist precisie, dus laat dit over aan onze specialisten.
  • Ruimte: Een warmtepompinstallatie, zeker in combinatie met een boiler, kan behoorlijk wat ruimte innemen.
  • Vergunning: Voor warmtepompen die gebruikmaken van bodemwarmte, is een vergunning van de gemeente nodig. Wij kunnen je helpen met deze aanvraag!
  • Geluid: Houd er rekening mee dat de buitenunit van een warmtepomp geluid produceert, gemiddeld op spraakniveau. Er zijn echter steeds meer modellen die in fluistermodus uitstekend werken.
  • Elektriciteitsverbruik: Door de installatie van een warmtepomp zal je elektriciteitsverbruik toenemen, terwijl je gasverbruik - dat naar verwachting steeds duurder wordt - zal afnemen. Heb je zonnepanelen? Dan kunnen die de toename in elektriciteitsverbruik opvangen.

 

Jouw mogelijkheden bespreken? Wij geven je graag installatieadvies op maat.

Neem contact op